Освободиха от ареста митничар от „Капитан Андреево“
Освободиха от ареста митничар от „Капитан Андреево“ / Dariknews.bg, Пловдив

Окръжният съд в Пловдив реши да освободи от ареста началника на смяна в свиленградската митница Красимир Добрев. Мотивите са, че не е налице обосновано предположение за извършено престъпление.

Добрев е един от задържаните при разбиването на контрабандния канала за цигари на граничен пункт Капитан Андреево. Той не е бил на работа, когато преминал задържаният по-късно в Пловдив ТИР с безакцизна стока за 8 млн. лева. Негов заместник е бил старши инспектор Димитър Ковачев.

„Невинен съм!”, заяви пред съда Добрев още преди магистратите да вземат решение за промяна на най-тежката мярка за неотклонение.

Обвинението отбеляза, че са изчезнали 14 митнически пломби, а от средата до края на март са преминали същия брой товарни автомобили с нелегална стока. Записите от  видеокамерите на Капитан Андреево са иззети на място в петък. Това се е наложило, тъй като исканията за предоставянето им останали без резултат. „Наложи се да отидем на място, за да изземем записите”, каза окръжният прокурор Румен Попов.

Пред съда днес застана и Михаил Млекаров, служител на транспортна фирма. Той  съдействал на турския камион да мине безпроблемно границата. От записите на камерите се виждало как на 29 март сутринта той помага при преминаването на ТИР-а през бариерите и съпровожда шофьора Ремзи Караибрахимоглу. Съдът реши Млекаров да остане в ареста, тъй като има опасност да извърши престъпление.