Организират специален инвестиционен форум за Хасково в Брюксел
Организират специален инвестиционен форум за Хасково в Брюксел / netinfo

“Заедно с г-н Беливанов започваме да организираме инвестиционна и бизнес среща в Брюксел, която има две цели – да бъдат представени възможностите на общината да поеме инвестиции и възможностите на хасковските фирми да произвеждат и продават стоки и услуги на европейския пазар”, това заяви евродепутатът Ева Паунова в Хасково. Тя каза, че е организарала подобна среща в по-малък мащаб за Стара Загора и резултатът е бил добър.

"След няколко месеца, в началото на 2016 г. , ще направим специален форум, на който ще поканим инвеститори и компании от различни европейски страни, които оперират в икономически сфери, в които има най-големи възможности за отваряне на работни места в Хасковско”, обясни Ева Паунова. И допълни, че като кмет Добри Беливанов ще има нужда от няколко месеца, за да реализира идеята си за изготвяне на профил на производствените и човешки ресурси на Хасково.

Ева Паунова каза още, че като част от форума ще организира срещи на хасковски предприемачи, включително представители на малки и средни предприятия в Брюксел, в Европейската комисия и със специалните органи, които подпомагат проектното финансиране на този тип фирми. Това би им помогнало да подобрят производствения си капацитет и конкурентоспособността си.

“Преди две седмици открих европейски информационен офис в Хасково и с помощта на г-н Беливанов ще работим хасковските фирми да имат добри работни контакти и повече възможности за развитие. Имах възможност да видя начина, по който работи г-н Беливанов и трябва да Ви кажа, че той е сходен с този на много успешни кметове от други страни в ЕС, с които съм имала възможности да се срещна. Ще му помогна да свъже Хасково с тях, за да можем да използваме успешния им опит тук”, сподели Ева Паунова.

Организират специален инвестиционен форум за Хасково в Брюксел
netinfo

Според Ева Паунова и Добри Беливанов завършената автомагистрала „Марица“ ще помогне много на Хасково в транспортната и бизнес логистика и ще направи града по-важен на транспортната карта на България и Европа. Беливанов заяви, че магистрала “Марица” и подобряването на пътната инфраструктура ще даде допълнителни възможности на Хасково да търси инвеститори и да отваря работни места не само в производството, но и в сферата на логистиката. Двамата участваха в откриването на Лот 1 на автомагистрала „Марица“ и се срещнаха с премиера Борисов.

Организират специален инвестиционен форум за Хасково в Брюксел
netinfo

„Заявих пред премиера Борисов, че ще спечелим честно изборите в Хасково, само с подкрепата на хасковлии и без политически договорки въпреки негативната кампания, която води бившият кмет и опитите му да лъже и провокира хората. Обясних му, че подкрепата, която хасковлии ми дадоха и която съм сигурен, че ще потвърдят в неделя, не може да бъде преодоляна нито с изборната корупция, която организира опонентът ми, нито дори, ако той получи всички гласове на ДПС, което е правил преди и към което се стреми в момента”, заяви още Беливанов.

Той допълни, че с екипа му са взели решение в първия му ден като кмет да премахне веднага унизителната практика, наложена от бившия кмет, хасковлии да плащат всичките си задължения, като условие да получават административни услуги. “Всички трябва да си плащаме данъците и задълженията, но никой няма право да унижава хората и да им отказва административни услуги”, каза още Добри Беливанов.