Милко Калайджиев
Милко Калайджиев / NOVA
Започнаха консултациите на ЦОБ и Предизборния щаб за листите по региони
Започнаха консултациите в ДПС за утвърждаване на кандидат-кметовете и листите за съветници. В тях участват Централният предизборен щаб и Централното оперативно бюро на партията заедно с местните структури по региони. Твърде вероятно е да има и депутат сред номинациите за градоначалник в страната, сочи сондажът на DarikNews.bg.

Най-голям интерес до момента предизвика новината, че за кмет на Свиленград общинската организация на ДПС е номинирала попфолк изпълнителя Милко Калайджиев.  
По наша информация неговата кандидатура със сигурност ще бъде утвърдена от партийното ръководство.

Милко Калайджиев издигнат за кмет на Свиленград

„Аз се интересувам от всичко, широкоспектърен човек съм. Добрите хора ще гласуват за мен, хората, които ме харесват”, коментира той с днешна дата пред bTV, след като преди ден даде интервю за NOVA по темата. Калайджиев обеща музикална предизборна кампания.

Другият сигурен кандидат-кмет на Движението е запътилият се към пети мандат Хасан Азис в Кърджали. 

Все още не е решено каква ще бъде стратегията на партията в София, Пловдив, Варна и Русе. Не е изключено ДПС да призове своите да гласуват по съвест в столицата. Очаква се партията да подкрепи досегашните кметове на Бургас и Сливен.

Сред общините, в които ДПС се е прицелило за разширяване на влиянието си на регионалната карта на страната, е и бившата българска столица Велики Преслав.
БГНЕС