/ БГНЕС
Всички служби и общини в област Хасково са в готовност за зимния сезон, стана ясно на заседание на областната комисия, председателствана от и.д. областен управител Стефка Здравкова. В някои от общините вече са сключени договори за снегопочистване, в други се провеждат обществени поръчки.

Продължава изграждането и оборудване на 8 детски площадки в Хасково

"Общо 173 снегорина са в готовност да чистят републиканските пътища в Хасковска област и автомагистрала „Марица“, съобщи директорът на Областно пътно управление Радостин Ламбрев на заседание на областната комисия за готовността за предстоящия зимен сезон.

"За почистване на републиканската пътна мрежа в региона са необходими 12 530 тона пясък, 5 100 тона сол и 22 тона калциевдвухлорид", съобщи директорът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев.

Към момента са осигурени около 60 на сто от тези количества. За почистването на АМ “Марица“ са нужни 100 тона калциевдвухлорид и 1 000 тона сол. 70% от необходимата сол вече е налична, както и 47% от химическия продукт.

24 граждански инициативи финансира Община Хасково

"За снегопочистване на първокласните, второкласните и третокласните републикански пътища са предвидени 126 машини, а за АМ “Марица“ броят им е 34. В ход е организация за осигуряване и на 13 комбинирани машини, които ще са основно за почистване на пътните възли и определени участъци от магистралата", съобщи още инж. Ламбрев.

От ОД на МВР-Хасково, КАТ, РУО на МОН, болниците, военното формирование, електроснабдителното и водоснабдителното дружество също докладваха готовност за предстоящия зимен сезон.