асфалтиране в Кенана
асфалтиране в Кенана / Дарик радио, Хасково
Общината няма да плаща за асфалта на паркинга на частен хотел на Кенана, категоричен бе зам.-кмета Велин Балкански днес след скандала, че кметството е асфалтирало с обществени пари път и паркинг до частен хотел.

От общината тази сутрин назначиха спешна проверка. Оказало се, че от общо 2000 кв.м асфалт, само 1418 кв.м са публичната общинска собственост. Останалото от 549 кв. м са частни терени, за които според Балкански общината нито е възлагала, нито ще плаща асфалтирането.
Парите няма да бъдат фактурирани към фирмата изпълнител, категоричен бе зам.-кмета. На въпрос, защо точно тази част от алеята на Кенана се асфалтира, той показа сигнал получен на 11-ти октомври в общината. В него се описва окаяното състояние и се настоява за спешен ремонт.

Дни по-късно валякът извънредно и ударно започва да асфалтира въпросния път. Парите дошли от икономии от капиталовата програма, според която е трябвало да бъде за около 200 000 лв., асфалтирана част от ул. „Кърджалийска”.
Но понеже водопроводната мрежа там била стара, от общината преценили, че първо ще я подменят и тогава ще ремонтират пътя.

Потърсен за коментар собственика на хотела заяви, че нито е искал подобен ремонт, нито е настоявал някои да му асфалтира паркоместата, които били в добро състояние.

Всичко по темата утре в Сутрешния блок на Дарик радио Хасково.