Община Свиленград финансира три проекта на неправителствени организации за младежки дейности
Община Свиленград финансира три проекта на неправителствени организации за младежки дейности / netinfo

Договорите на първите бенефициенти, подпомогнати от Община Свиленград за осъществяване на проекти за младежки дейности, бяха връчени в Международния ден на младежта - 12 август. Председателят на  оценяващата комисия към Консултативния съвет по въпросите на младежта Снежана Янева - директор на Дирекция „Хуманитарни дейности" в ОбА, връчи договорите на ръководителите на участващите организации. 2 000 лева от общинския бюджет е максималното финансиране за всеки одобрен проект.

Комисията е одобрила постъпилите три проекта,  изготвени съгласно изискванията на Правилника за условията и реда за финансово подпомагане на младежки дейности в Община Свиленград.

Максималното финансиране от 2 000 лв. е отпуснато на проекта на Младежката организация към Спортен клуб „Изида - Свиленград". Проектът „Живей активно" предвижда организиране на крайморски обучителен лагер с участието на 50 младежи и 15 доброволци учители и ръководители. Младежите ще се занимават със спорт и ще се обучават на подготовка и управление на европейски проекти.

НЧ „Просвета-1870" получава финансиране от 1960 лв. за проекта си „5 години детски театрален състав „Академия млад актьор" в Свиленград - да продължим традицията". Четиринайсетте участници в състава ще подготвят театрална постановка в чест на годишнината и ще я представят пред свиленградската публика.  Ще бъдат  изработени декори и костюми, афиши, и рекламни брошури. Част от средствата младежите ще използват за участие  в Националния фестивал на любителските театри за деца в Севлиево.

С максималните 2 000 лева се финансира и проектът на Спортен клуб по танци „Златните момичета" - „Златни момичета - за златни отличия". Младите танцьорки ще подготвят хореографии на два танца - японски и руски, с които ще участват в Танцова спартакиада във Велико Търново. За доброто им представяне ще бъдат проектирани и изработени специални сценични костюми.

Благодарим много за помощта и възможността да получим тези средства, заяви от името на трите организации председателят на читалищното настоятелство Васил Василев. Той отбеляза всеотдайната работа на екипа на Общинската администрация  за развитието на младежките дейности в Свиленград през последните години.