Община финансира зелени проекти на граждани
Община финансира зелени проекти на граждани / Darik News, архив

5 ще бъдат финансираните проекти на граждани от Димитровград по общинския конкурс „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки”. Те са за озеленяване, монтаж на детски съоръжения, беседки, пейки и кошчета за улични отпадъци.

12 са били внесените предложения, информират от администрацията. Назначена от кмета Иво Димов комисия определи, че до 5 000 лв. ще получат: Гергана Симеонова Стоянова за детска площадка в междублоково пространство до ОДЗ „Й.Чанкова”; Веселина Василева за междублоково пространство на ул. „Простор” № 5-№ 4; Георги Танев Тонев за междублоково пространство на бул. „Трети март” №15; Димитър Градев за междублоково пространство на бул. „Хр.Ботев” №42 и  Вангел Георгиев Христов за междублоково пространство ул. Г.Бенковски №4-6 и бул.Трети март №13.    

 

Официалното подписване на договорите с тях е обявено за 16 ч. днес в заседателната зала на II етаж в сградата на общинската администрация. Финансовите средства ще бъдат предоставени след изпълнението и приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от представители на общинска администрация. От общината ще проверят всеки един от обектите дали разходването на средствата е съгласно одобрените проектни предложения. Ако се установят злоупотреби, следва финансирането да бъде възстановено в пълен размер, коментират от община Димитровград