Община Димитровград отчете изготвените инвестиционни проекти
Община Димитровград отчете изготвените инвестиционни проекти / Община Димитровград

Изготвянето на инвестиционни проекти в подкрепа на следващия програмен период в община Димитровград отчете на пресконференцията днес екипът от администрацията: Клавдия Тончева, Любка Георгиева и Галя Делчева. В резултат са изготвени проектни предложения, , с които общината ще кандидатства за финансиране по новите програми.

Обектите са: преустройство и реконструкция на бившата болница АТЗ в Център за настаняване от семеен тип за стари хора и Център за настаняване от семеен тип за възрастни с деменция; рехабилитация и облагородяване на парк „Н.Й.Вапцаров”, включително осигуряване на достъпност за хора с увреждания; реконструкция и преустройство на бившия Междуучилищен център в Къща на изкуствата, основно обновяване на общинския театър „Апостол Карамитев”, ремонт и реконструкция на пешеходната зона и междублоковите пространства в централната градска част- бул. България; реставрация и ремонт на Дом на културата „Химик”, ремонт, реконструкция и обновление на т. нар. Търговски дом за превръщането му в Общински център за култура и изкуства.

540 000 лв. безвъзмездно европейско финансиране получи община Димитровград за разработване на тези проекти. Дейността стартира в края на месец май и трябва да приключи на 27 януари, отчетоха на пресконференцията днес.