/ Община Хасково
Нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства ще бъде изграден по проект в Хасково. Центърът е с капацитет от 90 деца, като за 30 от тях ще се предлагат целодневни грижи, а останалите ще могат да разчитат на почасови  услуги.

Мъжете все по-често жертви на домашно насилие

По проекта на стойност 814 271 лв
. предстои да бъде създадено и ново преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст, както и да бъде разширен капацитетът на съществуващия Център за обществена подкрепа, посредством изграждането на Център за спешен прием. Той ще се намира в един от блоковете с жилища за социално слаби на ул.“ Г. Кирков“ и е с капацитет 8 души.
 
Основната цел е да се осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура за предоставяне на нов вид услуги в Община Хасково, които да заменят институционалния модел на грижата за децата с близка до семейната среда в общността.
 
Детска площадка и сензорна стая откриха в дом „Марина” Хасково

Към днешна дата след проведена обществена поръчка вече е избран изпълнител на строителните работи. Тече срокът за представяне на проектите, като се очаква първата копка за новите социални центрове да бъде направена до началото на 2019 година.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, като стартира на 30 януари 2018 г. и трябва да приключи на 30 януари 2020 г.