Силвия Петрова
Силвия Петрова / netinfo
18-годишната Силвия Петрова, която бе обявена за общодържавно издирване в началото на седмицата днес, е била намерена мъртва в парк "Марица", потвърдиха пред Дарик от полицията. В огледа на парка са участвали 30 полицаи и служители на Жандармерията, обясниха още от МВР в Хасково.
 
По първоначална информация се касае за самоубийство. Тялото на момичето е открито на дърво в затънтено място в парка от полицаите, участвали в претърсването му. Тази вечер ще бъде направена аутопсия.

Обявиха денонощен телефон заради момиче в неизвестност

18-годишната възпитаничка на Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" бе в неизвестност от 15 септември. В първия учебен ден- 17 септември, бе обявена за общодържавно издирване, след сигнал от родителите й, подаден сутринта на същия ден. Съучениците на момичето разпространиха в социалната мрежа зов за помощ със снимката на Силвия и молба всеки, който разполага с информация за нея, да позвъни в полицията.

Вчера бе открит денонощен телефон, на който да се подава информация за изчезналото момиче и подробно описание с какво е била облечена в деня на изчезването й, както и че е била засечена на видеокамери в Димитровград.

Съученици и познати на семейството описват Силвия, като изключително добро, кротко, свито, стеснително и затворено момиче. Почти цялото лято била при баба си на село. От там тръгнала в събота сутринта, като казала, че отива с приятелка на пазара, за да си напазарува необходими за училище неща. Родителите и по-малката й сестра били на почивка в Гърция, разказваха запознати. Веднага след като се прибрали, родителите подали сигнала в полицията, която незабавно започна издирване на момичето.