Наказания за лагерите в БСП, виновни са и лидерът и опонентите му в Хасково
Наказания за лагерите в БСП, виновни са и лидерът и опонентите му в Хасково / netinfo

Лидерът на БСП Хасково Иван Станчев и заместник-кметът от квотата на социалистите Татяна Димитрова са наказани със забележка по решение на Общопартийната контролна комисия.

Комисията обяви становището си след проверка по жалба на 18-те изключени от общинския партиен съвет хасковски социалисти, сред които освен Татяна Димитрова бяха и депутатът Иван Илчев, избраните вече за съветници Наталия Любенова и Иван Недев, секретарят на Областна администрация Паскал Арнаудов. Конференцията, която изключи от ръководсвото 18-те и въпреки позицията на Изпълнителното бюро дни преди вота обяви подкрепа за кандидата за кмет Георги Узунов е била легитимна, гласи решението на Контролната комисия. До края на януари отново на конференция БСП- Хасково трябва да анализира резултатите от местния вот и причините за тях и да установи действителното състояние на основните партийни организации.

Пред Дарик лидерът на хасковските социалисти определи резултатите от местния вот като трагични. Иван Станчев обаче заяви, че няма да подава оставка.

Татяна Димитрова коментира, че е работила за подкрепения от Изпълнителното бюро кандидат за кмет Георги Иванов и в този смисъл наказанието, което й е наложено е необяснимо и несправедливо. Решенията на Контролната комисия обаче не подлежат на обжалване и ние ги приемаме, а какво мислим за ситуацията в партията ще обявим на предстоящата конференция, допълни пред Дарик Татяна Димитрова.

Коментарът на общинския председател на БСП - Хасково Иван Станчев чуйте в прикачения файл