Над 25 км опашка от тирове на Капитан Андреево
Над 25 км опашка от тирове на Капитан Андреево / dariknews.bg, архив

Отново за напрежение на граничния пункт Капитан Андреево съобщават шофьори на камиони. Над 25 километра е вече опашката от тирове на турска страна, които чакат да влязат у нас. При колите обаче, където през последните дни бе отбелязан рекорден трафик в навечерието на Рамазан Байряма, днес ситуацията е далеч по-спокойна.

Само за последното денонощия през граничния пункт са преминали 27 хиляди души и над 2 хиляди превозни средста, съобщават от "Гранична полиция". При леките коли днес трафикът продължава да е интензивен, но далеч по-спокоен от предходните дни.

При камионите обаче ситуацията остава критична, макар и на наша територия да няма опашка. От турска страна шофьорите чакат с дни, за да преминат границата. Причината за струпването на тирове са предстоящите седем почивни дни в Турция, което принуди превозвачите да променят графика и да изтеглят пратките си по-рано.

Блгарският шофьор Христо Аврамов коментира: "Три дена чакам. Никой нищо не обяснява. От турска страна казаха, че бил омекнал асфалта  на българско и не приемали камиони."

От българската митницата съобщават, че за последното денонощие само на вход са обработени 900 камиона, което е  максималния капацитет на пункта. Сметките обаче показват, че дори при работа на пълни обороти опашката от камиони ще остане поне още два дни.