заради ремонт на млечната кухня, в Хасково майки протестират
заради ремонт на млечната кухня, в Хасково майки протестират / Дарик радио, Хасково
майки млечна кухня
97890
майки млечна кухня
  • майки млечна кухня
Към всичките скандални, нередни, съмнителни и прочие случки с адрес Хасково се присъедини и „Гъбката” в кв. „Орфей”. За непросветените „Гъбката” е място, от което не е ясно още, ще дават или не, папане на малките деца.  

Дълго време в един от най-населените квартали на Хасково „Орфей” млечната кухня я раздаваха от ДГ №15 „Слънце”. След ремонта и санирането на ДГ 15 тенджерите с манджичка се подслониха временно в „Гъбката”.  Временният срок изтече и вкусотийките си намериха нов дом сградата на „Ежко Бежко”. Обаче и там започна ремонт. Сега майките от „Орфей” трябва да си вземат ястията чак от центъра. 

От миналата седмица насам майките извървяха километри колкото от Орфей, не до центъра, ами до село Жълти бряг просто, за да чуят как едни институции си прехвърлят топката като горещ картоф. Излиза, че манджата на децата зависи от това дали отново ще изгрее Слънце в ДГ „Слънце”, лъчите му ще огреят ли точките на „Гъбката” и дали на „Ежко Бежко”  бодлите му няма да се окажат твърде тъпи. Такава една модернистична детска приказка, по хасковски, с вкус на вкиснато, но някак си с очакване поне да не повърнеш накрая. 

Поради липса на актуална песен за гъбките, решаваме да поздравим Общината, Агенция по храните и всички институции, служители и служителки свързани със случая „Гъбката” с част от песента „Две кебапчета крилати” в изпълнение на детска ВГ „Врабчета”, като преди тях в звуковия файл  майките с отчет на пътния им лист днес.