/ netinfo
Близо 700 литра етилов алкохол без документи за платен акциз задържа eкип на митническа мобилна група при проверка на частен имот - къща с двор на територията на Община Димитровград. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ по обява в сайт за продажби в интернет.

Митничари на Капитан Андреево откриха хероин за 1 млн. лв. в гума на кола

Митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в онлайн обявата „домашна ракия“. При последвала митническа проверка, в частния имот на „търговеца“,  митническите служители откриват под навеса, в двора, пластмасови туби с вместимост по 10 и 11 литра, пълни с 699 литра течност с мирис на алкохол.

Унищожиха над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн

При извършения полеви тест се установява, че 429 литра от откритата течност е с алкохолно съдържание 70º, а  270 литра - 50º. В хода на контролните действия е установено, че една част от открития алкохол е собственост на лицето, публикувало обявата, а другата - на собственика на имота.

Митничари задържаха над 6 700 кутии с контрабандни цигари

В рамките на проверката за алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолът е задържан в склад на Митница Пловдив. Взети са проби за лабораторен анализ, съобщават от митницата.