Министър Ненчев готов да даде военните имоти на Хасково
Министър Ненчев готов да даде военните имоти на Хасково / netinfo
Министър Ненчев готов да даде военните имоти на Хасково
83027
Министър Ненчев готов да даде военните имоти на Хасково
  • Министър Ненчев готов да даде военните имоти на Хасково

"Военните имоти са на територията на Хасково и аз бих предпочел те да останат за гражданите и в приоритетите на Общината и областната управа, за да се направи на тяхно място парк, храм или каквото решат кметът и областният управител”. Това заяви при посещението си в Хасково министърът на отбраната Николай Ненчев. Той добави още, че бюджетът на отбраната е увеличен с близо 200 милиона лева. 80 от тях ще отидат за авиацията, 80 - за военноморските сили, 40-50 за сухопътните войски.

Министърът каза още, че това няма да е последната мисия в Афганистан. Той отказа да коментира ако има сухопътна операция в Сирия, България ще вземе ли участие. „Това не зависи от министъра на отбраната и този въпрос никога до момента под никаква форма не е поставян”, заяви министър Ненчев.

71 са в момента военните по границата, съобщи още Николай Ненчев.

В заключение той каза, че гражданите на Хасково трябва да се гордеят, че имат военно формирование в града си, защото там където няма, безпокойството било голямо.

Министър Ненчев бе в Хасково, където участва в ритуала по тържественото посрещане на военнослужещите от 29-ия контингент на въоръжените сили, участвали в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан.

Чуйте още от министър Ненчев в звуковия файл: