Машинисти и шлосери търсени от работодатели
Машинисти и шлосери търсени от работодатели / netinfo

Най- много свободни работни места тази седмица са обявени за машинисти- 23. В трудовата класация за търсене на работници второто място са си запазили 17 шлосери, като за 5 от местата се изисква средно професионално образование. Такова е изискването и към желаещите да заемат едно от местата за стругар, фрезист, аргончик и моделиер- конструктор.

Средно специално е образованието което се очаква да имат желаещите да работят като машинен техник, мрежов инсталатор, сервизен специалист, електрошлосер. 7 са пък местата за пакетировач и 2 за ел.монтьор.

За обявените 2 места за продавач- фактурист се изисква средно техническо образование. Техническо, но висше е необходимо за кандидатите да работят като конструктор и продавач- консултант.

За висшистите отново не е голямо изобилието, но все пак има възможности- 3 от тях са за началници на гараж, на цех и на склад. Икономическо образование трябва да притежават желаещите да заемат обявените места за медицински представител, машинен инженер и счетоводител.

Възможност да започнат работа имат 10 застрахователни посредника и още толкова монтажници. По 7 са обявените работни места за дърводелци, шофьори и продавачи- на бензиностанция, мобилни апарати и хранителни стоки.

В листинга на Бюро по труда правят впечатление петте места за работници топлоизолация, по 4 са вписани за заварчици и диспечъри. За стюардеси има две места. Толкова са за бармани, готвачи и касиерки. За техник на касови апарати има едно место и едно има за техник на аудио и видео техника.

По 2 са обявените места и за камериерки и шивачки. В шивашкото производство работа има за ОТК, гладачка, оверложка и плетачка.

Продължава търсенето на технически секретар и технически сътрудник. Общо обявените от Дирекция “Бюро по труда” в Хасково работни места тази седмица са 166.