/ Господари на ефира
измамиха димитровградчанка
97013
измамиха димитровградчанка
  • измамиха димитровградчанка
68-годишна жена от Димитровград стана поредната жертва на т.нар. телефонни врачки. След разследване на „Господари на ефира”, в което участва и Дарик радио, и намесата на полицията веднага след предаване на парите, те бяха върнати на жената.

Сумата, която маг Сара иска за разваляне на родово проклятие и магия, е 3500 лв., с които възрастната жена от Димитровград се сдобила след като е изтеглила кредит, разказва дъщеря й Петя Делчева.

Първоначално поисканите пари били 10 000 лв., но след като разбрали, че пенсионерката няма как да даде такава сума, предложили тази. За вход при магьосницата таксата е още по 100 лв. за човек, разказа Делчева. Тя апелира възрастните хора да внимават на кого се доверяват, както и към близките им - да следят за своите роднини в третата възраст.

След като преди три месеца майка й неочаквано изгубила съпруга си след нелеп инцидент, изпаднала в депресия и започнала да търси свръхестествено обяснение за случилото се. Така се свързала и с телевизионните врачки, разказва Петя Делчева.

Чуйте цялата история в звуковия файл