Коледна трапеза, Димитровград
Коледна трапеза, Димитровград / Дарик радио, Хасково
На кулинарния празник за автентични ястия "С гозбите на дедите ни" ще е домакин днес димитровградското село Сталево.  Над 150 участници от  населеното място и съседните Скобелево, Върбица, Горски извор, Ябълково, Бодрово, Добрич, както и от Доситеево, Неделино и Смилян ще участват във второто издание на празника. Днес те ще представят освен кулинарен майсторлък, своите певчески и танцови умения, информират организаторите от местното читалище "Васил Левски 1929", кметството и общината.

Гозби от поколенията на предците ни ще бъдат изложени и споделени, като рецепти и начин на приготвяне, от 10 ч. на площада пред читалището в село Сталево. Гостите на събитието ще видят: смигдаль, качамак, пазлами, месен хляб с квас, баници и други. Местните майстори ще демонстрират на място как се бие масло с бутало, как се добива прясно сирене, както и приготвянето на тюрлю гювеч под връшник и булгур, а от село Смилян, община Смолян, ще представят типичния смилянски боб. 

Организатори на празника са НЧ "Васил Левски 1929", кметство село Сталево и община Димитровград. В програмата са предвидени конкурси за "Най-добър танцьор сред готвачите" и "Най-добър готвач сред танцьорите".