/ Dariknews.bg, архив
Финансовата рамка за 2018 г на Хасково все още остава неизвестна. Вчера изтече срокът, в който проектобюджетът трябваше да бъде качен на интернет страницата на общинска администрация. Това обаче не бе сторено до края на работния ден.

Общинският съвет бламира кмета, предстои извънредна сесия

От пресслужбата на кмета Добри Беливанов обясниха, че финансовата рамка не е готова, защото все още не били разпределени остатъци в отделните пера на финансовата рамка. Така, два дни преди общественото обсъждане, все още не се знае, с какви средства ще разполага администрацията през новата година.

По закон, два дни преди общественото обсъждане, проектобюджетът трябва да бъде качен на сайта на кметството, така както е направен от администрацията. По време на общественото обсъждане могат да се правят предложения за изменения и допълнения.

Спортни клубове и културни институции поискаха пари от кметството

Вчера запитахме и кметът Добри Беливанов, защо не е публикуван проектобюджетът. Той отговори така: „Трябва да е публикуван”. След като разбра от Дарик радио, че е не публикуван, градоначалникът заяви лаконично: „Ще проверя и ще ви информирам”. Съобщение от него и до момента няма.

А финансовата рамка  за 2018 г., към 10:00 часа днес все още не е оповестена.