Кредит от Фонд Флаг обсъждат в Димитровград
Кредит от Фонд Флаг обсъждат в Димитровград / Дарик радио, Хасково, Архив

Обществено обсъждане на необходимостта от поемане на дългосрочен дълг в размер до 460 000 лв. чрез договор за кредит от Фонд ФЛАГ организира от 17 ч. днес в зала „Гроссето“ Община Димитровград. Предназначение на кредита е за погасяване на задължение към Община Хасково, съгласно подписано споразумение за покриване на финансовите корекции, наложени от управляващия орган по проекта за регионалното депо в Гарваново.

Обезпечаването на дълга е залог на бъдещи вземания на Община Димитровград, а финансирането му- от собствени приходи и общата изравнителна субсидия по реда на Закона за публичните финанси, посочват от администрацията.

След налагане на финансовата корекция по проекта, в който партньори са общините Хасково, Димитровград и Минерални бани, от община Хасково са взели изпълнителен лист още през месец май миналата година. Притиснати сме до стената и няма друг начин, защото във всеки един момент могат да ни блокират сметките и аз благодаря на кмета Добри Беливанов, че до този момент не са го направили, коментира димитровградският кмет Иво Димов.