КНСБ с приемни в 4 общини по проблема с ниските заплати

Веселин Тодоров, областен координатор на КНСБ-Хасково
Веселин Тодоров, областен координатор на КНСБ-Хасково / КНСБ-Хасково
Приемни за граждани по въпросите с ниските заплати организира от днес Регионалният съвет на КНСБ-Хасково. Днес от 13:00 до 15:00 часа в читалище “Велко Кънев 1994” ще бъде първата приемна в Тополовград. От 17:30 часа до 18.30 часа тя ще е на ул. „Никола Петков“ 2 в Харманли. На 13 септември- от 10:00 до 16:00 часа в офиса на РС на КНСБ, ул. “Цар Освободител” 2 в Хасково и на 14 септември, също от 10:00 часа до 16:00 часа в офиса на Общинския координационен съвет на КНСБ в Димитровград, бул. “ Раковски” 13, западен вход.

Проблемът със заплащането на труда и доходите на населението е приоритет номер едно в Програмата на Конфедерацията на независимите синдикати в България и е изключително болезнен на фона на нарастващата бедност и огромните социални неравенства, коментират от Регионалния съвет.

Невъзможността да се постигне ефект от така широко прокламираната, но на практика неефективна догонваща политика по доходите спрямо средноевропейските равнища, е причината за откриването на приемните, обясняват от РС на КНСБ-Хасково.