Да подкрепим кампанията "Великден за всеки"!
Да подкрепим кампанията "Великден за всеки"! / Дарик Добрич
Подкрепа за кампанията на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“  заявиха кметовете на Хасково и Димитровград Добри Беливанов и Иво Димов. Инициативата се провежда за втора поредна година и цели набирането както на парични средства, така и на хранителни продукти. Те ще бъдат раздадени на възрастните хора от доброволци на БЧК заедно със социалния патронаж в седмицата преди Великден. Парите те ще получат под формата на ваучери за храна, всеки на стойност от 20 лева. С тях ще могат да пазаруват от търговски верии и магазини, присъединили се към кампанията. Списъците с имената на тази, които ще получат ваучери, са уточнени с НОИ- хора, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина не получават надбавка от 40 лева, отпусната от правителството за празника. В първото издание на кампанията бяха събрани 1 милион лева в пари и хранителни продукти, раздадени на 33 000 пенсионери в цялата страна.

Тази година кампанията „ Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банковата сметка в УниКредит Булбанк, разкрита за целта на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст. Ако решите да преведете средства, при попълване на платежното нареждане посочете община Хасково и община Димитровград, за да могат набраните средства да отидат при пенсионерите от тези общини, уточняват от администрациите им.

Банковата кметка:
УниКредит Булбанк
Български Червен кръст (БЧК)
BAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF

Може да подкрепите "Великден за всеки" и със SMS 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС, на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС и чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg и на Интернет платформата AMMADO https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement