/ iStock/Getty Images
Иззеха голямо количество цигари и фалшиви стоки в Хасковско, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Хасково

26 080 къса безакцизни цигари иззеха при проверки криминалисти и икономически полицаи. На 17 ноември те са проверили дом на улица „Хр. Шишманов“ в Свиленград, обитаван от 82-годишен.

В жилището са намерени 7040 къса папироси. Служителите са проверили и наавтомобил, намиращ се на същата улица, собственост на 54-годишен мъж от града. В колата са открити 19 040 къса от различни марки цигари.

И двамата собственици са предали с протоколи тютюневите изделия на разследващите. Съставени са два акта по Закона за акцизите и данъчните складове.

След мащабна акция в Ботевград: Иззеха множество фалшиви стоки

При проверки на две жилища в Хасково и една в село Спахиево са конфискувани 1500 грама нарязан тютюн и 80 саморъчни свити цигари. Стоки с лого на защитени марки са открити в автобус на АМ “Марица“.

Отново на 17 ноевмри  служители от областната дирекция, пътни полицаи са провели операция по линия на засилени проверки на товарни автомобили и автобуси. При км.106 те са спрели за контрол автобус - с румънска регистрация, управляван от 60-годишен турски водач.

ОД на МВР-Хасково

Колата е върната на митнически пункт „Капитан Андреево“ за щателна проверка. В тайник на товарната кола са намерени 1487 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя.

Стоките - парфюми, обувки, чанти и текстил са иззети с митническа разписка. Съставени са 3 акта по Закона за митниците. В хода на акцията са проверени 24 превозни средства и 24 души. За нарушения по Закона за движение по пътищата от страна на водачите са съставени три глоби по фиш и един акт.