/ Агенция
Митнически служители на "Капитан Андреево" откриха 761 старинни монети и накити при проверка на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Великобритания, съобщиха от Агенция 'Митници".

Агенция

Камионът с чужда регистрация пристига на пункта на 31 октомври, на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин. Водачът е представил редовни документи за превозвания товар от Турция за Великобритания и е обявил, че няма друго за деклариране.

На „Капитан Андреево“ откриха бижута за над 200 000 лева в тайник на автобус (ВИДЕО)

При извършената проверка митническите служители откриват под акумулаторите на превозното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо. Установено е, че пакетите съдържат 716 старинни на вид монети от бял и цветен метал, както и 45 броя старинни накити и предмети, сред които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.

Агенция

Общо 761 са иззетите контрабандно пренасяни изделия и монети. Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на около 60 000 лева. Предстои експертиза за датиране и прецизно идентифициране на иззетите артефакти.

Агенция

Образувано е административнонаказателно производство и работата по случая продължава.