Източват язовира край Винево в търсене на трите жертви
Източват язовира край Винево в търсене на трите жертви / netinfo

Преустановено е за днес издирването на тримата от семейство Рамадан край хасковското село Винево, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река там в нощта на четвъртък срещу петък. Вчера бе намерена 54-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Днес без резултат продължи търсенето на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт. Утре сутринта издирването ще продължи.

В следобедните часове днес бе взето решение и да започне контролирано източване на язовира, на чието дъно е твърде вероятно да бъдат открити телата. Водите му обаче са много мътни след пороя и затова до момента не са влизали водолази. Надеждите ни са нивото да падне достатъчно, за да търсим и в язовира, чиито брегове също са обрасли с растителност и затрупани с купища дървета и коренища, коментира в края на днешната спасителна акция заместник-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Хасково Димитър Колев.

В издирването на тримата от семейство Рамадан днес се включиха над 100 души, сред които два спасителни екипа от пожарната- единият по вода, с лодка, а другият, полиция, гражданска защита и доброволци търсиха телата по поречието на реката. Използвани бяха 4 багера и резачки, за да се разчистват купищата дървета, коренища и отломки, които водата е донесла. Същата техника и състав на екипите ще бъдат използвани и утре.

 

Днес в търсенето се включи и следово куче, което обходи целия район, но също без резултат. Доброволците и спасителите също претърсиха почти целия участък от фаталния мост до язовира. По-рано днес Димитър Колев прогнозира, че предвид обстановката след пороя, търсенето на телата ще е трудна и продължителна агония.