Изненадваща проверка на министър вдигна изкупната цена на тютюна в Хасковско
Изненадваща проверка на министър вдигна изкупната цена на тютюна в Хасковско / Dariknews Хасково
Изненадваща проверка на министър, вдигна изкупната цена на тютюна в хасковско
69383
Изненадваща проверка на министър, вдигна изкупната цена на тютюна в хасковско
  • Изненадваща проверка на министър, вдигна изкупната цена на тютюна в хасковско

Изненадващо посещение на министъра на земеделието Димитър Греков се случи в Хасковско днес. Министърът пристигна в региона сам, без охрана, с личния си автомобил. Греков заяви, че иска лично да се убеди какво е качеството на тютюна и на какви цени го изкупуват фирмите.

Министър Греков обиколи няколко села в региона. Той се срещна с тютюнопроизводители от харманлийското село Шишманово, които и днес напразно чакаха купувач. „Тютюнопроизводителите с право недоволстват, защото за мен  тазгодишната реколта е с изключително качество. Това, което фирмите оценяват, е неуважение към българския производител и към държавата България. Това е изнудване!", заяви министърът. Греков коментира още, че полезният ход в момента е фирмите изкупвачи да изпълнят задължението си.

Час след изненадваща поява на министъра изкупната цена на тютюна в региона се вдигна с левче. Греков се срещна с тютюнопроизводители от селата Брягово, Малко градище, Орешец, Надежден, където се оказа, че повечето тютюнопроизводители днес продават килограм тютюн за над 6.00 лв.

Министър Греков съобщи, че следващата година ще бъде направен точен списък на действителните производители на тютюн в страната. Причината е, че заради сега действащия механизъм за отпускане на субсидия пари получават и хора, които вече не отглеждат тютюн. Чуйте коментара на министър Греков след обиколката му в Хасковско: