Измамници обраха по 2 бона от димитровградска и радиевска баба
Измамници обраха по 2 бона от димитровградска и радиевска баба / Dariknews.bg, архив

Двама телефонни измамници са „ужилили” 81-годишна димитровградчанка, информират от полицията в Хасково. Вчера те са позвънили на домашния телефон на жената. Единият се представил за приятел на внучка й и й съобщил, че е приет в болницата. В разговора се включил и мним доктор, който пояснил, че трябва да му се постави инжекция, за която са нужни 2 000 лева. След като бабата събрала парите, в 12,45 часа пред къщата си на улица „П. Хитов” в Димитровград тя предала парите на момче, което описва като средно на ръст, между 25 - 30 години, облечено в синьо-жълт екип. Образувано е досъдебно производство по чл.209 ал.1 от НК.

Малко по-късно в село Радиево е извършена още една измама. По същата схема, но този път за ПТП, позвънил уж внукът на 72-годишна жена. В разговора се включил мним полицай от София, който поискал 2 000 лева за задържания внук и неговото освобождаване. В 16 часа пред къщата си загрижената баба предала парите на момче, което описва като на около 25 години, с бяла риза и дънки.

Полицията съветва гражданите да не се доверяват само на телефонно обаждане, колкото и убедително да им звучи. Предупредете възрастните си близки да не предприемат плащания чрез трети лица - подобно настояване е сигурен белег, че ще бъдат измамени. При всяко съмнително обаждане гражданите биха могли да се посъветват на тел.112.