/ Пресцентър МВР
Шестима чужди граждани - петима от Мароко и един от Алжир са привлечени като обвиняеми по бързи производства за незаконно влизане в страната, съобщиха от прокуратурата.

Откриха нелегални мигранти на ГКПП „Капитан Петко Войвода“

На 27 юни, на ГКПП "Капитан Петко войвода" за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил, управляван от мъж на 46 г. След извършена проверка с газ-анализатор от граничните служители на ГПУ-Ново село, в товарното помещение на камиона били отчетени високи стойности на въглероден двуокис.

При отварянето му били открити трима мъже -двама граждани на Мароко и един на Алжир. Установено било, че чужденците  влезли в товарното помещение чрез срязване на брезента в горната част, но без знанието на водача на автомобила. Така преминали през Гърция и пристигнали в България.

Все повече мигранти се опитват да влязат нелегално у нас

На 26 юни за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил, управляван от мъж на 49 г. Извършена била проверка от гранични служители на ГПУ-Ново село.

Те открили в товарното помещение на камиона трима граждани на Мароко, които се качили в него без знанието на шофьора, след като срязали брезента. Така преминали от Гърция в България.