Хванаха контрабандни цигари в туби с течен перилен препарат
Хванаха контрабандни цигари в туби с течен перилен препарат / Агенция Митници

Контрабандни цигари в туби с течен перилен препарат откриха и задържаха митничарите на пункта „Капитан Андреево" при проверка  на лек автомобил, влизащ в страната от Турция. В автомобила „Мерцедес С 200" с българска регистрация пътували шофьорът, български гражданин, съпругата му и негов приятел. Пред митническите служители те заявили, че от пазара в Одрин са закупили перилни препарати.

Колата била селектирана за щателна митническа проверка, при която се установило, че в багажното отделение има 9 пластмасови туби, в които обаче освен течен перилен препарат, се оказало, че има укрити общо 290 кутии цигари без акцизен бандерол. Всяка кутия била грижливо опакована в найлоново пакетче, преди да бъде пусната в тубите с препарата. Цигарите се оказали собственост на жената. Тютюневите изделия  са иззети, а на нарушителката, 60-годишна жена от Стара Загора, е съставен акт по Закона за митниците.

Близо 22 000 кутии цигари, 561 кг тютюн за наргиле и 34 кг тютюн за пушене са задържали митничарите  на пункта Капитан Андреево от началото на месеца. Близо 14 000 кутии цигари, закупени от Република Турция, са иззети от 322 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са открити над 8 000 кутии цигари, за които са съставени  95 акта.