Хванаха 31-годишен от с. Спахиево при кражба
Хванаха 31-годишен от с. Спахиево при кражба / Darik News, архив

31-годишен мъж от село Спахиево е задържан в момент на кражба. В 22.35 ч. в събота диспечер на СОД е съобщил, че в охраняван от тях павилион за закуски в хасковския жк "Орфей" е регистрирано влизане. Пристигналите на място патрули установили, че е счупено стъкло на прозорец. Познатият с подобните си прояви е задържан с приготвените за кражба хранителни продукти. Образувано е бързо производство.

Също за кражба е задържан и 25-годишен стар познайник на полицията. Димитровградчанинът е заподозрян в кражба на две ударно-пробивни машини и 2 медни тръби от сервизно помещение на улица „Цар Симеон" в града, станала преди дни. В помещението е проникнал след изкъртване на парче от дървена входна врата. След проведените действия по разследване са намерени и иззети инкриминираните вещи. Работата по случая продължава, информират от областна дирекция „Полиция".

За кражба на меден проводник съобщават от димитровградското управление. 350-те метра кабел са откраднати след срязване от 3 междустълбия на електропреносната мрежа в село Върбица. Образувано е досъдебно производство.