Хора от всички етноси – обичайте се
Хора от всички етноси – обичайте се / Официален сайт на кампанията

Хасково е един от 12-те града в България, в които ще се проведе международната кампания "Различни хора. Една Европа!". С нея се цели да се насърчава междукултурното разбирателство и етническа толерантност. Кампанията се подкрепя от Европейската комисия, а партньор в Хасково е сдружение "Таланти".

Първото събитие по кампанията ще се случи по време на международния ден на толерантността 16 ноември. Тогава деца от различни етноси от Хасково ще покажат "многоцветна черга на етносите", изработена от самите тях. Ако времето е хубаво чергата ще бъде постлана пред Младежкия център в Хасково, а ако е лошо във фоайето на центъра. Следващата проява е насрочена за декември, когато се предвижда Коледно шоу за децата от дом "Асен Златаров" в Хасково. В началото на 2010 година ще се случи и другото събитие по проекта - "Зимна празнична трапеза на етносите". Предвижда се да бъдат изложени ястия приготвени от родителите на деца от ромски, турски и арменски произход.

Целта е в проекта да се обхванат не само децата, а и хората, които всъщност трябва да ги възпитават на толерантност, разбиране и приемане на различията, защото ако и у дома си не получават такова възпитание преливаме от пусто в празно, коментираха организаторите от сдружение "Таланти".