/ Дарик радио, Хасково
изпращане на контингент в Афганистан
101443
изпращане на контингент в Афганистан
  • изпращане на контингент в Афганистан
Около 100 военнослужещи заминават за мисия в Кандахар, Афганистан. Тържественото изпращане на 38-я контингент бе днес на пл. „Свобода” в Хасково. В мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ ще участват и 9 жени. 
 
Хасково изпраща военни за мисия в Афганистан

Строят бе приет от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. След това свещеници отслужиха литургия за здраве на бойците, които ще бъдат на мисия през следващите 6 месеца. 

приемане на строй
Дарик радио, Хасково

„Бъди войник” в Хасково

Контингентът включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Иван Иванов от Дирекция „Логистика” в Министерството на отбраната.

тържествен марш
Дарик радио, Хасково

Военнослужещите, които отиват на мисия в Кандахар бяха поздравени от зам.-министъра на силовото ведомство Атанас Запрянов.

В звуковия файл може да чуете какво каза той.

Мисията "Решителна подкрепа", на която отиват българските войни, е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите организации, ангажирани в региона.