Димитровград, пожар
Димитровград, пожар / Дарик радио, Хасково
Пожар гори в апартамент на 6-я етаж в жилищен блок на ул. Петър Берон в кв. Каменец на Димитровград. Към момента огнеборците са на място и все още овладяват пламъците, потвърдиха от димитровградската противопожарна служба. По думите им ситуацията е под контрол и няма риск за живущите.

Обитателите на жилището са успели да го напуснат. В апартамента над запалилия се, на 7-я етаж, възрастна жена се е заключила. Пожарникарите са се свързали с нея и са дали указания как да се предпази от обгазяване, докато стигнат до дома й.

На този етап не е ясно каква е причината за възникване на пожара. 

На място освен две пожарни коли, са полиция и кола на спешната медицинска помощ.

Димитровград, Пожар
Дарик радио, Хасково

Малко след 22 ч. пожарът бе овладян. В изгорелия апартамент по разкази на съседите живее известен в града клошар- Иван, на 55 г., който често водел в жилището приятели. Многократно хората са писали жалби заради него. В момента е прибран в полицията, за да не стане жертва на агресия от живущите във вход А на блока, чиито апартаменти са сериозно пострадали заради пожара. Тези над неговия са опушени, а на по-ниските етажи- наводнени при овладяване на стихията. 

В жилището е имало газова бутилка, свързана към котлон, която е била празна. Тепърва предстоят огледите и ще се изяснява каква е причината за възникване на пламъците.

В добро здраве са и двете възрастни жени, които бяха в жилища над горящото. Те са спазили инструкциите на пожарникарите да излязат на източните тераси. При тях вече са роднините им и медицинския екип.