ГЕРБ кандидатира кмет в Стамболово, коалира се с Атака в Симеоновград, готви се единен фронт за Минерални бани
ГЕРБ кандидатира кмет в Стамболово, коалира се с Атака в Симеоновград, готви се единен фронт за Минерални бани / netinfo
Със самостоятелен кандидат за кмет ще участва ГЕРБ на изборите в Стамболово. 34-годишният Ахмед Йонуз е завършил висшето си образование в Пловдивския университет със специалност информатика. Две години е работил в Общинска администрация-Стамболово. Сега се занимава със земеделие. Бил е член на младежката организация на ДПС. Напуснах, защото в ДПС се гласува и работи под строй, обясни мотивите за преминаването си в ГЕРБ Йонуз. Той е сред учредителите на гражданското сдружение и сред първите членове на партия ГЕРБ. В Стамболово ГЕРБ ще има и самостоятелна листа за съветници. Чрез местните си депутати, които имаме амбиция да са поне двама, ще информираме хората какво се върши в общината, защото сега тя работи на тъмно, продажбите например не се обявяват публично, коментира кандидатът за кмет. Той допълни, че настроения за промяна в Стамболово има, но недоволните от управлението на ДПС и кмета Гюнер Сербест, който е кандидат за пети мандат, не смеят да се афишират, за да нямат проблеми в работата и дори с получаването на дърва за огрев през зимата.

Днес ГЕРБ представи и кандидата си за кмет на Харманли. Гроздан Грозев е 34-годишен строителен инженер, завършил е и икономика. 4 години е бил началник на отдел ТСУ и строителство в общинската администрация. Съсобственик е в частно проектантско бюро, което се занимава с инвестиционно проектиране и консултантска дейност. Гроздан Грозев не е член на ГЕРБ и никога не е членувал в политическа партия. Според него, Харманли не се развива динамично и общината се управлява консервативно.

В изборите за кмет на Тополовгард ГЕРБ залага на 37-годишния Пламен Минчев. Той е адвокат. Член е на ГЕРБ. През 2006 година за кратко е консултирал общината при управлението на бившия кмет Николинка Вълчева и сегашния Петър Пашов. Спрял е да работи с общината защото по думите му от него са искали да прави юридически невъзможни неща. Сред основните проблеми на Тополовград Пламен Минчев определи липсата на стабилност в управлението и факта, че административните структури в общината са подчинени на различни области.

На изборите за кмет в Симеоновград ГЕРБ и Атака ще участват в коалиция, обявиха днес областният лидер на ГЕРБ Иван Петров и депутатът от „Атака” Георги Димитров. Общият им кандидат за градоначалник е 37-годишният инженер Иван Илчев. Той работи в ЖП поддържане, частно се занимава с търговия и земеделие, безпартиен е. Преговори за подкрепа на кандидатурата му се водят и с десните партии. В изборите за съветници в Симеоновград ГЕРБ и „Атака” ще участват с отделни листи. Сигнали за корупця в управляваната от Румяна Бозукова общинска администрация обаче ги обединили зад общата кметска кандидатура.

Това е първото официциално обявено коалиционно споразумение между двете формации на местно ниво, но партньорства са възможни и на други места, прогнозираха Иван Петров и Георги Димитров. Те съобщиха, че днес представители на ГЕРБ, Атака, БСП, НДСВ останалите работещи в общината формации, с изключение на ДПС, ще коментират възможността за „единен фронт” на изборите в Минерални бани. Според областния лидер на ГЕРБ и депутата от Атака възможността за коалиционна кметска кандидатура и обща съветническа листа в Минерални бани е съвсем реална.

Коментарът на Иван Петров и Георги Димитров за партньорството между ГЕРБ и „Атака” в Симеоновград и преговорите за широка коалиция в Минерални бани чуйте в прикачения файл