Областен управител, Хасково
Областен управител, Хасково / Областна администрация, Хасково
Информационен форум на тема „Комуникационен мениджмънт на туризма” ще организират съвместно Областният управител на Хасково и Варненският свободен университет. За това се договориха днес Станислав Дечев и доц. Георги Калагларски- преподавател във висшето учебно заведение и член на УС на СБЖ.

„Хасковски регион разполага с огромен туристически потенциал. Даденостите на Вашата област обаче, трябва да бъдат промотирани динамично и модерно, да стигат до конкретния потребител и когато туристът избере да дойде тук, вече да знае какво ще види и научи. Това е една от първите стъпки на модерния мениджмънт на туризма”, каза доц. Калагларски. Той подчерта, че е впечатлен от развитието на община Минерални бани и посочи, че там се работи много успешно за налагането на националния курорт, като атрактивна туристическа дестинация.

Областна администрация, Хасково
Областна администрация, Хасково

„Всяка община в Хасковска област е богата на туристически забележителности и има какво да покаже. В нашия регион все по-динамично се развиват  спа-туризмът,  културно-историческият,  виненият и селският туризъм. Затова идеята за съвместен широк форум за представяне на възможностите на област Хасково в този сектор е изключително приемлива, коментира областният управител на Хасково.

Станислав Дечев съобщи, че форумът ще се проведе в началото на следващата година. В разговорите участваха заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова и Александър Бозаков от Контролния съвет на СБЖ.