Един от арестуваните за трафик на кокаин сътрудничил на полицията?
Един от арестуваните за трафик на кокаин сътрудничил на полицията? / netinfo

Двамата мъже от Ловеч, задържани за трафик на кокаин, остават в ареста, реши Хасковският окръжен съд. В хода на днешното съдебно заседание стана ясно, че 29-годишният Сали Караджов живее на семейни начала с дъщерята на 46-годишния Ваньо Начев. Караджов и дъщерята на Начев имат 2-годишно дете.

Днес двамата мъже се явиха пред съда с различни защитници, които пледираха на клиентите им да бъдат наложени мерки “домашен арест”. Съдът обаче не прие искането на адвокатите. Те ще обжалват решението на хасковските магистрати пред Пловдивски апелативен съд.

Сали Караджов и Ваньо Начев бяха арестувани при съвместна операция на митниците и антимафиоти от Хасково и Ловеч. Операцията стартира, след като в четвъртък миналата седмица при проверка на български автобус, пътуващ по линия Истанбул - София митничарите на пункта Капитан Андреево откриха над 4 килограма кокаин. Наркотикът беше скрит в двойните стени на куфар, собственост на 29-годишния мъж. Той обаче не е бил задържан на границата, а се е прибрал в Ловеч, стана ясно днес в съда. По-късно в Ловеч беше арестуван Ваньо Начев. При задържането мъжът е товарил в колата си куфар, в който са открити над 5 килограма кокаин. Според защитника на Сали Караджов, той сам се е върнал в Хасково и се е явил в полицията. Стойността за иззетия от двамата кокаин е над 2 милиона лева. Цената на наркотика на европейския пазар, закъдето е бил предназначен, е около 5 милиона евро.

Обвиненията срещу Сали Караджов и Ваньо Начев предвиждат наказания от 15 до 20 години затвор и парични санкции от 200 000 до 300 000 лева.