Дрехи и парфюми-менте на Капитан Андреево и Капитан Петко войвода
Дрехи и парфюми-менте на Капитан Андреево и Капитан Петко войвода / Митница - Свиленград

Нови два опита за вкарване в търговската мрежа на територията на Европейския съюз на общо 1626 фалшиви стоки предотвратиха митничарите на пунктовете Капитан Андреево и Капитан Петко войвода. Фалшификатите са били превозвани от български камион и от пътник  в автобус.
При проверката в района на ГКПП - Капитан Петко войвода на български камион с хасковска регистрация, пътуващ от Турция през България за Прибалтика, се установява, че в 28 от превозваните 342 колета се съдържат стоки, за които се предполага, че нарушават права върху интелектуалната собственост. При извършената физическа проверка митническите служители са открили 385 чифта спортни обувки и общо 447 тениски, якета, шалове, шапки и жилетки, носещи логото на световноизвестни марки.

При втория случай при проверка на МП Капитан Андреево на пътнически автобус, пътуващ  пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ, сe установява, че багажът на турски гражданин съдържа 800 парфюми и тоалетни води с логото на 20 различни защитени търговски марки.
Стоката е задържана с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. В изпълнение на Регламент 608/2013 на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.