Документи на свиленградската митница са иззети за проверка от Инспектората
Документи на свиленградската митница са иззети за проверка от Инспектората / netinfo
Документи на митница Свиленград са иззети при проверка от Инспектората на Агенцията, констатирани конкретни нарушения на този етап обаче няма, проверката е регулярна и продължава, съобщиха за Дарик от Финансовото министерство. Документите са свързани с възстановяването на акциз.

По проверяваните от Инспектората случаи митническата администрация в Свиленград е действала правомерно, заявиха пред Дарик неофициално свиленградски митничари. Митница Свиленград е проверявала земеделските производители за последните три месеца, за установените нарушения обаче своевременно са били информирани прокуратурата и Агенция “Митници”.

Проверки от Инспектората бяха разпоредени и в други митнически дирекции в страната след встъпването в длъжност на новия директор на Агенцията Христо Кулишев. В резултат на инспекциите бяха сменени няколко директори на регионални митници.

В момента директорът на Митница Свиленград Стефан Марашев е в отпуск. Той заема поста от 2002 година. След рокадите в ръководството на Агенцията, Стефан Марашев коментира, че резултатите на митница Свиленград през годините са доказателство за успешната работа на екипа му и обяви, че няма причини да подаде оставка.