Цяла зимна колекция-менте задържаха на Капитан Петко войвода
Цяла зимна колекция-менте задържаха на Капитан Петко войвода / Снимка: Агенция Митници

Зимна колекция от 19 039 текстилни изделия, обувки, чанти, портмонета и колани, имитиращи световноизвестни марки, както и 17 600 къса контрабандни цигари, скрити между тях, задържа на ГКПП - Капитан Петко войвода мобилна митническа група от Централно митническо управление, съобщават от Агенция Митници. Стоката пристига на българо-гръцкия пункт в товарен камион с българска регистрация, пътуващ от Турция за Словакия. Митническите служители от мобилната група селектират за проверка камиона, който се оказва натоварен с колети и кашони със 125 вида артикули, всички носещи логото на 30 различни защитени търговски марки.
В изпълнение на Европейски регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските обозначения стоката е задържана и за случая ще бъдат сезирани правопритежателите на търговските марки.

Сред добре подредените колети и кашони с текстилни изделия в товарния камион митническите служители намират укрити и 890 кутии цигари, облепени с грузински бандерол. За случая са уведомени компетентните органи.