Бързи платна без електронен фиш за европейците на Капитан Андреево
Бързи платна без електронен фиш за европейците на Капитан Андреево / netinfo
Бързи платна без електронен фиш за европейците на Капитан Андреево
21245
Бързи платна без електронен фиш за европейците на Капитан Андреево
  • Бързи платна без електронен фиш за европейците на Капитан Андреево

Само през паспортен контрол преминават от днес влизащите с автомобили и микробуси с европейска регистрация през пункта Капитан Андреево. За тях са организирани 7 бързи платна и системата "единен електронен фиш" отпада. Винетки гражданите на европейски страни ще си купуват от най-близките бензиностанции след пункта и няма да спират за стикери на гишетата на "Пътни такси и разрешителни".

Очаква се новият решим на пункта, който беше въведен в 8 часа тази сутрин, да съкрати двойно времето за преминаване на българо-турската граница. С европейска регистрация през летния сезон са 90% от автомобилите, които преминават през Капитан Андреево.

За автомобилите от трети страни и автобусите са определени три платна, на които системата "единен фиш" продължава да действа.

Миналата седмица на най-големия сухопътен граничен пункт в страната е отчетен рекорд - 42 000 души са преминали през Капитан Андреево в посока Турция за денонощие, съобщи директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово комисар Стоян Стоянов.

Още за въведената днес нова организация на граничен пункт Капитан Анреево чуйте от комисар Стоянов в прикачния звуков файл