„Българе за Хасково” - факт, с двама съпредседатели
„Българе за Хасково” - факт, с двама съпредседатели / netinfo
50- годишният строителен инженер, познат с благотворителността си Златко Марчев и Румен Балкански 54-годишен ресторантьор, председател на Тенсиклуб- Хасково са съпредседателите на новата партия в Хасково. Те бяха избрани единодушно от 664 присъстващи на учредителното събрание на новата политическа формация в читалище „Заря”.

Идеята за създаването на партията е на инициативен комитет от 50 човека- всички познати на обществеността, в по- голамата си част представители на бизнеса. Основната цел обединила всички тези хора е участие в местните избори, с идеята всички да дадат приноса си за доброто на града, за превръщането му в европейски град и основен трансграничен център.

Съпредседателите на партията, които могат да я представляват заедно и по отделно избраха членовете на изпълнителният съвет да са 13. Първата задача на съвета е да регистрира в ретистъра на софийски градски съд партия „Българе за Хасково”.

Избран бе и тричленен контролен съвет. Неговият председател ще е ясен в тридневен срок. Отново единондушно бе прието и предложението на инициативния комитет членския внос да бъде в разер на 50 стотинки месечно.