/ Дарик радио, Хасково
Въпреки уверенията на МВР и прокуратурата, че след края на вчерашния работен ден, ще бъдат изнесени подробности от огледите в дома на Иван Пачелиев в село Орешник, това не се случи. Вчера, сапьори търсиха в къщата му взривни материали или оръжие.

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия френски легионер от Орешник

Дарик научи,
че не са открити взривни материали или незаконно оръжие. 

ГДБОП проверява бившия рейнджър от Орешник

Повод за обиските стана реплика на Пачелиев, че готви изненади за полицаите. Преди дни, той се барикадира в дома си, а от МВР съобщиха, че е стрелял по полицаи. Бившия рейнджър от френския легион стана причина за струпването на спецчасти в малкото планинско селце. От полицията информираха, че той борави изключително добре с огнестрелни оръжия.

Днес огледите в дома му продължават.

По-късно от Районна прокуратура Тополовград потвърдиха, че засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на 35-годишния Иван Пачелиев от тополовградското село Орешник, който се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка.Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително. Документите обаче ще се проверяват, уточни наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров.

В сила от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата, допълниха от там. До изтичането на срока държавното обвинение трябва да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение.
 
Пачелиев бе задържан във вторник вечерта при масирана полицейска операция с участието на 80 души, включващи и специализираните звена "Кобра" и СОБТ. Мащабът ѝ се е наложил заради обстоятелството, че той е служил 5 години във Френския чуждестранен легион и е бил добре обучен да си служи с оръжие.