Министърът на културата Атанас Атанасов се включи в инициативата „Походът на книгите“, посветена на Международния ден на детската книга - 2 април
Министърът на културата Атанас Атанасов се включи в инициативата „Походът на книгите“, посветена на Международния ден на детската книга - 2 април / Георги Димитров
"Този път имаме по-голяма подкрепа от селата", заяви бившият министър на културата
„По всичко личи, че запазваме двата си мандата в област Хасково, което е добро представяне на изборите на фона на всички предизвикателства, с които се сблъскахме“, това заяви бившият културен министър Атанас Атанасов на брифинг в града.

„Този път имаме по-голяма подкрепа от селата. Обикаляхме по време на кампанията малките населени места, което доведе до успех“, коментира Атанасов.

В област Хасково "Продължаваме Промяната" изостана с малко над седем пункта след ГЕРБ-СДС.

Атанасов уточни, че тепърва на местно ниво ще се прави подробен анализ на отделните секции и резултатите в тях. На репортерски въпрос той отговори, че още не е ясно дали водачът на листата Асен Василев ще влезе в парламента от родното Хасково, или от 23-ти МИР-София, където също е водач.

„Това обаче за нас не е фактор, тъй като ние не се борим за себе си, а за партията, което може да бъде видяно и по преференциите“, поясни Атанасов, предаде БТА

По негови думи една от причините за отстъплението от първата позиция би могла да бъде ниската избирателна активност, но това също ще бъде подложено на национален анализ.

Вторият в листата, предприемачът Веселин Недев също изтъкна пробива на политическата сила в селата, където по думите му много избиратели са успели да се отърсят от местни зависимости.