/ Дарик радио-Хасково
Марин Ангелов
101702
Марин Ангелов
  • Марин Ангелов
37-годишен мъж от Хасково остава в ареста заради купуване на гласове на отминалите в неделя евроизбори. Под стража остава Марин Ангелов, за който от прокуратурата съобщиха по-рано днес, че е предложил на своя съседка 15 лв., за да гласува за ДПС.

По време на задържането, от дома му е открит кожен тефтер с имена и телефони. По време на заседанието съдията по делото Пламен Георгиев отбеляза, че на този етап не може да се обвърже тефтера с престъплението. 

Освен това се оказа, че пенсионерката, която е трябвало да получи парите, не е гласувала. Освен това от мобилните телефони не е иззета информация, която да потвърждава престъплението. Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, които водят до извода, че Ангелов е купувал гласове. 

Той самият заяви пред Дарик радио, че не е виновен и че не може да предлага пари на някой, защото той самия няма такива.  Съдът обаче отбеляза, че по делото са приложени указания как е трябвало да гласува жената. в тях се казвало също, че за да се получат въпросните 15 лв., е трябвало да се снима бюлетината. От държавното обвинение посочиха, че престъплението е извършено в жк. "Бадема", а жената е трябвало да гласува в секция във ФСГ "Атанас Буров". 

Съдът прие, че на свобода, обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Марин Ангелов има 5 присъди в досието си. Той вече е бил осъждан за наркотици, за измама, за грабеж, за блудство и за опит за изнасилване.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред състав на Окръжен съд-Хасково. От ДПС Хасково категорично отрекоха да познават Марин Ангелов или да имат нещо общо с него. 

Какво каза възрастната жена, която е станала жертва на престъплението, прокурорът и адвокатът, чуйте в звуковия файл