/ Дарик радио, Хасково
Съдът ще разпитва вещите лица, които са изготвили видео експертиза срещу пловдивския бизнесмен Никола Проданов. Той бе през юли 2016 г., на хасковската автогара.

Тогава ченгета откриха близо 31 кг хероин в машина за месо.

Бизнесмен се отказа от разпит на свидетели, остава в ареста

Днес бе поредното заседание по казуса. Защитата на Проданов за пореден път поиска делото да бъде върнато на прокуратурата. След като на два пъти апелативните магистрати казаха, че това не трябва да става, съдът в Хасково не уважи искането и нищенето на казуса продължи.  

Разследващите твърдят, че с лек автомобил "Ауди", Никола Проданов и още един мъж, който е в неизвестност, са придобили дрогата в Истанбул и след това са я занесли в автобусна фирма. От там са поискали машината за месо да бъде откарана в България.

Окръжен съдия в Хасково противоречи на шефовете си

От фирмата отказали, защото нямали подходящ автобус и поели ангажимент да я изпратят по друга фирма. Експертите трябва да кажат на следващото заседание дали "Ауди"-то е колата, с която е превозена машината до офиса на превозваческата фирма в мегаполиса.

На следващото заседание трябва да бъдат представени още няколко справки, които бяха изискани днес.

Хванаха у нас над 33 килограма хероин, предназначен за Западна Европа

Другият съучастник според прокуратурата Севдалин Асенов, е в неизвестност. Прокурорът по делото Валентина Радева – Ранчева е отделила обвинението за него в отделно дело. Той е обявен за издирване.

Съдия Боряна Бончева ще отвори папките по наказателния процес в края на май.