Хванаха у нас над 33 килограма хероин, предназначен за Западна Европа
Хванаха у нас над 33 килограма хероин, предназначен за Западна Европа / DarikNews.bg, Живка Тодорова

Над 33 кг хероин, предназначен за Западна Европа, бяха задържани при специализирана съвместна операция на правоохранителните органи, съобщи на брифинг в Хасково главният секретар на МВР Георги Костов в присъствието на представители на прокуратурата, Агенция „Митници" и служби на МВР.

Хванаха у нас над 33 килограма хероин предназначен за Западна Европа
netinfo

Стойността на хероина по двата текста на НК - за контрабанда и за притежание е различна: 2,145 млн. лева и 3,99 млн. лева, уточни заместник-окръжният прокурор на Хасково Розалин Трендафилов.

Междувременно състав на Хасковския окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение за обвинения в опит за придобиване и държане на 33,253 кг хероин жител на 35-годишния Никола Проданов.

Хванаха у нас над 33 килограма хероин предназначен за Западна Европа
netinfo

По данни на обвинението Проданов поддържал телефонна връзка с шофьора на автобуса, в чието багажно помещение в машина за хляб бе открит наркотикът. Той получавал и съобщения от съседната държава, каза прокурорът по делото Валентина Ранчева.
Адвокатът на Проданов Димитър Марковски поиска домашен арест или парична гаранция. Задържането под стража може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд, като датата на евентуалното заседание ще е 26 юли.