95 г. Съюз на слепите отбелязаха с тържество в Хасково
95 г. Съюз на слепите отбелязаха с тържество в Хасково / Община Хасково

Кметът Добри Беливанов бе гост на тържество по повод 95 години от създаването на Съюз на слепите в България.  Вие виждате със сърцата си, а това е дар, който много хора  не притежават. Вие много добре усещате живота около Вас, за съжаление, той не винаги е толкова добър, колкото ни се иска. Но винаги можем и сме длъжни да работим в посока за улесняване на хората с увреждания, за да могат те да се чувстват пълноценни, каза в словото си той. В мое лице община Хасково е готова да съдейства за развитие на дейността на съюза в региона, защото вие също сте една много важна, специална част от  жителите на общината, допълни кметът на Хасково. Икона дърворезба Св. Богородица подари той на председателя на съюза в Хасково Георги Жеков.

95 г Съюз на слепите отбелязаха с тържество в Хасково
netinfo

Жеков не скри, че организацията на съюза в Хасково работи изключително добре с ръководството на общината и няма проблем или искане, на което да не е откликнало.

Членовете на съюза в Хасково бяха поздравени със специален театрален етюд по Ив. Вазов от приятелите им от Стара Загора, а така също от певческата формация на читалище „ Проф. Асен Златаров“.

95 г Съюз на слепите отбелязаха с тържество в Хасково
netinfo

 

Преди тържеството с кмета Добри Беливанов разговаря Златко Комнев, незрящ мъж на когото общината осигури социално жилище. Той благодари на екипа й за бързо оказаното му съдействие и призна, че човек в неговото положение не би могъл да се справи сам.