465 лв. събра великденският базар в Димитровград, продължава днес и утре
465 лв. събра великденският базар в Димитровград, продължава днес и утре / DarikNews

465 лв. от продажбата на декоративни великденски яйца и сувенири събра в първия ден от откриването благотворителната великденска изложба, организирана от община Димитровград и местната фондация "Подари усмивка". Базарът продължави днес и утре, от 10 до 19 ч., на централния площад "България".

В изработването на сувенирите тази година участваха потребителите на социалното предприятие, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, СИП "Сръчните алековци" от ОУ "Алеко Константинов" и доброволци на фондацията. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на семейства, чиито деца са в риск да отпаднат от училище, както и за зрелостник от местна гимназия зи дипломирането му и кандидатстване във висше учебно заведение, припомня председателят на фондацията Наталия Делчева.

Великденските благотворителни базари и тази година са част от общинската програма "От Цветница до Великден". От 16 ч. днес тя включва откриване на изложба от конкурса "Цветята и децата" в галерия "Петко Чурчулиев" и от 17 ч. на откритата сцена на площад "България"- концерт на възпитаниците на детските градини в общината.