3 са вариантите за поскъпване на водата
3 са вариантите за поскъпване на водата / netinfo

Има три схеми за увеличаване цената на водата в Хасково, коя ще бъде приложена ще реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране- това заяви в предаването “Дарик кафе” Регионалният председател на Федерацията на потребителите. Емил Георгиев заяви, че включването на помпите от Узунджово след спирането на водоподаване от язовир “Тракиец” са подсказали сегашното увеличение. Проблема според него обаче е, че при всяко увеличение на ел.енергията цената на водата в Хасково ще се увеличава.

Като причина могат да бъдат посочени и старата канализация, както и некоректните платци, като голяма част от тях са ромите.

Той допълни, че на среща днес във "В и К" Хасково ще бъде представено и споразумение между водното дружество и Федерацията на потребителите. На срещата управителят на ВиК Атанас Бързев ще представи и договорите, които водното дружество ще подпише с абонатите си.

Емил Георгиев уточни, че на първата есенна сесия на местния парламент ще внесе предложение за освобождаване на Радан Чолаков от председателството на комисията по ТСУ и екология, тъй като тя също носи отговорност за качеството на водата а нехае.