24 часа ще дежури Пътно управление
24 часа ще дежури Пътно управление / netinfo

24-часово дежурство въвежда от 20 октомври Областно "Пътно управление"-Хасково. Информацията за състоянието на пътната мрежа ще се подава в денонощния Ситуационен център на агенцията. Ежедневно в него ще постъпва информация и за метеорологичната обстановка и прогнозата за времето от Метеорологичния център на военно-въздушните сили. Изготвен е оперативен план, който има за цел да оптимизира организацията и изпълнението на работите по зимното поддържане.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областно "Пътно управление" - Хасково има задача да спира движението, ако е необходимо. Важно е на почистващите машини да се подсигури достъп до затрупаните участъци. Водачите на автомобили трябва да изпълняват стриктно нарежданията на КАТ или указанията на служителите на АПИ, припомнят от ОПУ-Хасково.

Договорите за текущ ремонт и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на ОПУ - Хасково са сключени до м. ноември 2010 г. Стопанисваните и поддържани от него пътища са с обща дължина 1077,69 км.

Предвидена е необходимата техника за обезпечаване на зимното поддържане. Определени са сроковете за доставка на инертния материал и сол, както и тези за сигнализиране на пътищата с пътни знаци. Приоритет е състоянието на главните пътища в областта, съобщават от ОПУ-Хасково.

19 опорни пункта в областта ще осигуряват техническото обезпечаване на дежурствата и предаването на актуална информация за състоянието на пътищата. 161 са машините и автомобилите, с които опорните пунктове разполагат.